Kezdőlap > Bemutatkozunk > Óvodánkról Deutsch  
 
  Bemutatkozunk
 
 
 
  Óvodánkról
 
 

A Kinder Ovi magyar-német nemzetiségi magánóvoda 2000 szeptembere óta fogadja a gyermekeket.

Óvodánk Kecskemét kertvárosában, csendes környezetben, óvodai tevékenységre megépített és berendezett 300 nm-es családi házban működik. Az épületet egy 600 nm-es, fajátékokkal felszerelt udvar veszi körül, és tőle 100 m-re pedig egy lekerített, zárható 600 nm-es fajátszótér került kialakításra.

Óvodapedagógusaink főiskolát végzett és többéves tapasztalattal rendelkező óvónők, a mini csoportot ellátó gondozónők pedig csecsemő és gyermekgondozói oklevéllel és többéves tapasztalattal rendelkeznek.

Intézményünk 1 éves kortól fogadja az óvodáskor előtti gyermekeket, és egészen iskolás korig gondoskodik a korosztálynak leginkább megfelelő nevelési programról.

A német nyelvet bevonjuk a mindennapi tevékenységünkbe, valamint heti két alkalommal kiemelt játékos foglalkozást tartunk.


 


 

Óvodánk 2002 óta szorosan együttműködik a Helyi Német Kisebbségi Önkormányzattal. A szervezet erkölcsi és anyagi támogatást nyújt óvodánknak, valamint közreműködésével együttműködést alakítottuk ki a Vásárhelyi Pál Általános Iskolával, aminek keretében a nálunk végzett óvodások német nemzetiségi osztályban folytathatják tanulmányaikat.

Óvodánk hétköznap 7-17 óráig tart nyitva.

Augusztus 1-től 20-ig, valamint Karácsony és Újév között zárva tartunk.

A gyermekeknek napi 3 étkezést biztosítunk, meleg ebéddel. Friss gyümölcs majdnem minden nap szerepel az étlapon, valamint szerdánként zöldség- illetve gyümölcsnapot tartunk.