Kezdőlap > Bemutatkozunk > Óvodánk vezetése Deutsch  
 
  Bemutatkozunk
 
 
 
  Óvodánk vezetése
 
 

Dr. Nagyné Demján Kinga, tulajdonos

1974-ben születtem Marosvásárhelyen. A Kinder Ovi alapítója és tulajdonosa vagyok, és három gyermek édesanyja. 1993-1998-ig folytattam tanulmányaimat Grazban a Zeneakadémián, ahol énekesi és pedagógusi diplomát szereztem. Ez idő alatt intenzíven foglalkoztam gyerekek zenei képzésével, és zeneovi foglalkozásokat tartottam 3-7 éves gyerekeknek. 1999-ben mikor Kecskemétre kerültem, elhatároztam, hogy egy német óvodát indítok, mert fontosnak tartom a gyerekek korai nyelvi és zenei képzését.

Nagyon örülök, hogy Kecskeméten ezzel az egyedülálló kezdeményezéssel lehetőséget adunk a gyermekeknek arra, hogy életük ebben a korai szakaszában megismerkedjenek a német kultúrával és a német nyelvvel.


Oláh Andrea, vezető óvónő

1966-ban Bácsalmáson születtem. A Kecskeméti Tanítóképző Főiskola óvodapedagógusi szakán szereztem meg az alapdiplomámat 1989-ben. Szülővárosomban kezdtem el dolgozni. Bácsalmás több nemzetiségű település, többek között német ajkúak is élnek ott. 1991-ben az ottani óvoda német nemzetiségi óvoda lett, és azóta foglalkozom a gyermekek játékos német tanításával. Szívesen vállaltam fel a nemzetiségi csoport vezetését, hiszen dédszüleim német ajkúak voltak, és én magam is már az óvodában „tanultam” német verseket, dalokat.

A Goethe Intézet ösztöndíjasaként nyelvi kurzusokon vettem részt Németországban. A német óvodapedagógusi szakot Baján, az Eötvös József Tanítóképző Főiskolán végeztem el. A főiskola évei alatt lehetőséget kaptam, hogy egy németországi (Metten) óvodában töltsek 1 hónapot. Itt sok érdekes tapasztalatot szereztem, melyeket a munkámban hasznosítok. A Kinder Oviban alapítástól, 2000 őszétől dolgozom. Célom, hogy a gyermekek szeretetteljes, családias légkörben, egyedi fejlődési ütemüknek megfelelő lépésekben jussanak el az iskola kapuig.